//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Tietoliikenteen ja sähköisen viestinnän kehitys viimeisten vuosien aikana on ollut nopeaa ja voimakasta (internet, digitaalinen televisio). Digiantennin palveluihin kuuluvat nykyaisten tietoliikenneyhteyksien suunnittelu ja asennus sekä koteihin että liiketiloihin: 

 

> Yleiskaapeloinnin suunnittelu ja toteutus

> Valokuidut ja kuituhitsaus

 

 

Yleiskaapelointi

 

 

 

PALVELUT / TIETOVERKOT

Ota yhteyttä

 

Digiantenni

 

Tel. 0500 889 039

 

E-mail.

digiantenni (at) gmail.com

Kaikki palvelumme

 

Antennityöt

Sateliittipaketit ja -asennukset

Kaapeli-TV

Tietoverkot

Valokuidut

Turvajärjestelmät

Sähkötyöt

 

< Takaisin Palvelut sivulle

 

Yleiskaapelointi on nykyaikainen tapa toteuttaa kaikki sähköinen tiedonsiirto talossa. Yleiskaapelointi saatetaan tuntea myös vanhalla nimellä dataverkko. 

 

 

Laajakaistayhteyksien voimakkaan kasvun vuoksi on yleiskaapelointi  pientaloissa ja liiketiloissa erinomainen vaihtoehto nykyaikaisen tietoliikenneratkaisun toteuttamiseksi.

Digiantenni  sunnittelee ja toteuttaa yleiskaapeloinnin aina noudattaen Viestintäviraston määräystä (M65A/2014 kiinteistön sisäjohtoverkoista) käyttäen tunnettujen valmistajien yleiskaapelointijärjestelmiä, mikä varmistaa sen että kaapelointi on käyttökelpoinen myös tulevaisuudessa.   

 
 

Digiantenni on oikeutettu suunnittelemaan ja asentamaan Eurolan Kaapelointijärjestelmiä. Eurolan Cabeling Systems 25 vuoden järjestelmätakuulla.

 

Uudistalot

Viestintäviraston määräyksen M65A/2014 mukaan kaikkiin

uudisrakennuksiin tulee rakentaa yleiskaapelointijärjestelmä. Rakentamisvaiheessa on

myös varauduttava siihen, että asunto voidaan myöhemmin

liittää valokuidulla yleiseen televerkkoon (kun optinen liityntäverkko laajenee). Kuva oikealla Schneider Electric.

 

 

Vanhat talot

Yllä luetellut velvoitteet on voimassa myös silloin kun uudistetaan sisäjohtoverkkoja. Yleiskaapelointi kannattaa tehdä kustannussyistä muiden töiden yhteydessä silloin kun antenniverkkoa, sähköverkkoa tai molempia uusitaan. Lisäksi esimerkiksi putkiremontin yhteydessä kannattaa sisäjohtoverkon kunto ainakin tutkituttaa. Yleiskaapelointi on edullisinta asentaa samassa yhteydessä muiden asennuksien kanssa mutta toki se voidaan tehdä pelkästäänkin.

 

Huom! Yleiskaapeloinnissa kaapelin maksimi pituus on 90 metriä. Mikäli kohteessa tarvitaan pidempää kaapelia, tulee toteutuksessa käyttää valokuitua.

 

 

 

 

 

Optinen liityntäverkko ja kuituhitsaus

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

 

 

 

 

 

Valtion tietoyhteiskuntastrategiaan puolestaan kuuluu, että vuonna 2015 on 100 Mbit/s -nopeus yleisesti saatavissa koteihin ja 1 Gbit/s -nopeus kerrostalon talojakamoon, mikä toteutuu vain valokaapeliyhteydellä. Teleoperaattorit ovat rakentaneet optisia verkkoja jo kolmen vuosikymmenen ajan mutta nämä ovat olleet pääasiassa runko- ja alueverkkoja. Vasta viime vuosina ollaan alettu rakentaa myös optisia liityntäverkkoja eli tuomaan kuitua kotiin tai talojakomoon.

 

Lue lisää optisesta liityntäverkosta: www.kuitu.net. Kuvissa alla hitsataan kuituja.

 

 

 

 

Jo lähitulevaisuuden tiedonsiirron tarpeet kasvavat sellaisiksi, joita ei perinteinen kupariverkko tai edes langattomat ratkaisut riitä kattamaan. Nykyisin tunnetuista tekniikoista vain optinen kuitutekniikka pystyy vastaamaan yhä kasvavien siirtotarpeiden asettamiin haasteisiin.

 

 

Digiantennin palveluihin kuuluu kuitujen vieminen talojakomosta jokaiseen huoneistoon ja sen päättäminen eli hitsaaminen.

 

 

 

 

 

Screenshot 2021-04-14 at 18.48.44.png

DATKO on lyhenne DigiAntenni Toni Koskinen Oy:stä. 

Vain yrityksen nimi lyheni maaliskuun 2021 lopussa. Y-tunnus, sopimukset ja palvelut säilyvät ennallaan. Nimenmuutoksen myötä päivitimme myös sähköpostiosoitteemme ja kotisivumme, uusi sivusto löytyy osoitteesta www.datko.fi